The Official Shocker Owners Group


You are not connected. Please login or register

Shocker eye issue

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Shocker eye issue on Thu May 03, 2012 9:54 pm

I am working on an SFT Shocker with a reflective eye and a Tadao Dynasty board. My problem is that when I power up, the LED is solid blue, but the gun will fire. When I turn the eye off, the gun will fire. When I turn the eye back on, solid blue, the gun will fire without paint, but will not fire with paint in front of the eye. This is wierd. Any help? The Dynasty board and the eye is new.

View user profile

2 Re: Shocker eye issue on Thu May 03, 2012 10:56 pm

Make sure the eye ribbon isnt plugged in upside down. It sounds like a short. are they both brand brand new? i would peg the eye ribbon as the primary problem either way.

View user profile

3 shocker eye issue on Fri May 04, 2012 9:18 am

Both are new. The eye seems to work. When I turn on the gun, the LED is solid blue. When I place a ball in front of the eye, the LED turns off. Also, the gun will not fire with a ball in front of the eye and will fire without a ball. This shows me that the eye is seeing the ball. I am wondering if the solenoid board is invertinting the signal from the eye.

View user profile

4 Re: Shocker eye issue on Fri May 04, 2012 3:16 pm

Its possible you could have upper board damage. check to see if there is screw damage from the top two grip screws.

View user profile

5 shocker eye issue on Sun May 06, 2012 10:33 pm

found the solution. Board is a Tadao Dynasty Musashi 7 board. Needed to set the vision system to reflective forced and eye sensitivity to 10. Works so far. Thanx for the help.

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum